Monday, 26 November 2012

:: Sikit je lagi !!! Berusahalah.. ::

Diam tak diam dah nak masuk bulan 12. Bermakna sudah hampir nak masuk tahun 2013 !! Cepat masa oiiiii. Bermakna tinggal lagi 2 bulan untuk saya habiskan Master saya.. Saat-saat genting, huru-hara, kelam-kabut, akan saya harungi. Doakan saya dapatkan habiskan Master tepat pada masanya.


Yewwww.. Banyak kerja perlu disiapkan. "Hana, jangan terhegeh-hegeh, buat kerja kena cepat dan pantas!!"

Saya nak dapatkan Sarjana Pendidikan Teknik dan Vokasional !!







"Saya akan berjaya dan bahagia"

Thursday, 22 November 2012

:: We're Engaged ::

Alhamdulillah, setelah 3 tahun 8 bulan 5 hari, kami kenal dan bercinta kini kami sudah bertunang !! Yeay !!!! Orang cakap kalau bertunang ni darah manis. Apa maksud darah manis sebenarnya??  Ada yang saya baca maksudnya si darah manis perlu di kuarantinkan daripada merayap tak tentu hala supaya berseri masa naik pelamin. Ada yang yang cakap banyak unsur-unsur jahat akan mendekati pasangan yang berdarah manis. Syaitan tak suka bila mendapat tahu ada pasangan Adam dan Hawa akan disatukan.

Apa -pun saya berdoa kepada Nya agar tiada perkara buruk berlaku diantara kami berdua...

Alhamdulillah, dua wanita penting dalam majlis ini. Sayang kamu semua.




Persiapan bertunang boleh dikatakan semuanya saya DIY. Kami sepakat untuk gunakan gubahan bunga segar sebab for me fresh flower lagi-lagi rose, memang sangat memberi makna romantik. Kami berdua membeli bunga segar di kedai bunga Floristika, di Bangsar. Nak cakap murah, memang murah, cuma kami sampai lewat petang, jadi banyak bunga dah habis...Huhuhuhu..

Jadi kepada B2B, kalau nak beli bunga kena datang awal2 pagi, bunga pun masih segar lagi.

Pelamin pun saya DIY dengan emak saya yang memang patut dianugerahkan multiskil person. Saya lebih suka benda yang simple dan sweet, jadi kami memang buat pelamin ala-ala sweet gitu.

Alhamdulillah, saya bersyukur kerana dipertemukan dengan kamu Encik Tunang. Semoga perjalanan untuk sampai ke alam berumahtangga akan dipermudahkan olehNya. Doakan kami. L.oV.e



"Saya akan berjaya dan bahagia"