Thursday, 29 September 2011

:: Saya seorang Perempuan ::


Bangga tak jadi perempuan?? Mestilah bangga sebab "Ladies first" :) Kalau pergi mana-mana mesti perempuan diberi perhatian dulu.. Especially kalau time nak naik bus lah, mesti jejaka-jejaka yang baik hati bagi perempuan naik dulu...Ohhhh so sweet.....Walaupun badan jejaka tu dah bukan sweet lagi, dah sour rasanya, tapi sebab keprihatinan dia terhadap kami, mereka tetap sweet....

Tapi perempuan cepat merajuk, cepat cemburu, cepat menangis, cepat marah, cepat sensitif, cepat sakit, cepat penat...Yang cepat semua kami...Tapi sekurang-kurangnya kami CEPAT... :) Kami tak lambat...." Siapa cepat dia menang " Ohhhh baru hari ni saya perasaan tau...Ini memang kebanggaan ni....Jadi kami memang sentiasa menang !!!

Dulu-dulu masa zaman kanak-kanak, selalu cakap susahnya jadi perempuan....Nak kena ikat rambut, nak kena pakai bedak lepas mandi, kalau nak main, kena main kat rumah je...Budak-budak lelaki seronok sakan main bola kat padang...Kami yang perempuan main masak-masak jelah...Kalau pergi jalan mesti tangan kena pimpin, tengok budak lelaki dengan berlagaknya diorang melangkah berlari ke sana sini....Masa tu memang hati membuak-buak nak jadi macam budak lelaki....Konon-konon jelah...Kalau dah perempuan, ubah ikut mana pun tetap perempuan....

Bila dah besar sikit, pertumbuhan hormon berlaku...Perempuan juga yang ketara..Macam-macam yang berubah....Daripada pakai baju sehelai, dah kena pakai baju dua jenis...Tapi saya bangga sebab perbelanjaan untuk perempuan lebih banyak daripada lelaki...hahahahaha itu pun nak bangga juga ke....Paling best setiap bulan dapat cuti honeymoon...Ohhhh betapa beruntungnya perempuan ni kan... :) Yang lelaki jangan cemburu....

"Saya akan berjaya dan bahagia"

Wednesday, 14 September 2011

:: Kembali jadi student ::

Alhamdulillah, saya sudah rasminya bergelar pelajar UTHM !!! Jadi orang Batu Pahat la sekarang ni...Macam tak percaya juga angan-angan Mat Jenin saya nak sambung Master kesampaian juga....Tak lama pun setahun je....Pejam celik pejam celik pejam celik pejam celik pejam celik....Ting........................ :)

InsyaAllah saya akan belajar rajin-rajin....Saya bersyukur sangat di atas petunjuk yang Allah berikan ini....Alhamdulillah, doa saya selama ini dimakbulkan olehNya...Apa yang penting sekarang, balajar bersungguh-sungguh....Biar orang nak cakap apa, yang penting diri saya !!!

Encik Cinta banyak bagi semangat pada saya...Saya sangat2 lah berterima kasih pada dia....Dia macam cikgu kaunseling saya lahh...Hari2 bagi saya semangat....Dia dah macam peti rahsia saya dah...Mak dan ayah pun banyak berkorban masa, tenaga dan wang untuk saya....Walaupun cara penyampaian kasih sayang mereka pada saya tidak ditunjukkan sepenuhnya, tapi jauh di sudut hati anak mak dan ayah ni tahu dan sangat menghargainya...Buat masa sekarang hanya sekalung doa yang mampu anakmu ini balas..InsyaAllah, anakmu akan membahagiakan mak dan ayah...Tanpa mereka saya mungkin tak sampai kat sini juga....

Ohhhhh awat terlebih emosi di sini....Huhuhuhu....Lap air mata sat naaa...

Adik-beradik yang sentiasa membantu bila saya dalam kebuntuan masalah negara....Saya bersyukur sebab dikelilingi oleh orang-orang yang sentiasa ada bila saya memerlukan mereka...

Terima kasih Ya Allah untuk semua ini....


"Saya akan berjaya dan bahagia"

Saturday, 10 September 2011

:: Tujuh yang indah ::

Banyak perkara tentang nombor tujuh. Tujuh lapisan langit, tujuh keajaiban dunia, Telaga Tujuh. Apa lagi yang ada tentang tujuh ?? Haaa tujuh warna pelangi, comel kan... Tujuh syarat puteri Gunung Ledang.... Banyak lagi kot pasal tujuh ni, tak berapa nak ingat laa. Kalau nak tau lagi, cari sendiri ye....


Apasal saya kepoh pasal tujuh ni...Ting......Sebab tujuh juga ada kaitan dalam percintaan saya.... Pertemuan kami yang kali ketujuh ini paling lain daripada yang lain...Inilah kali pertama kami dapat ambil gambar berDUA....Comel kan....Kami tak rancang pun benda ni...Tapi serius sangat COMEL..... :)

Nilah kali pertama kami bergambar sakan...Dalam hati malu-malu kucing juga, tapi kejap je...Bila nak seronok snap gambar, haaa tak ingat sampai habis bateri....Terpaksa curi elektrik hak kerajaan Johor kejap....
Pertemuan kali ketujuh juga wajib untuk kami berdating di workshop kereta... Teringat balik masa kami mula-mula jumpa dulu.... Kat workshop kereta juga kami dating....Tapi bila ingat balik memang rasa percintaan ini sangat COMEL :) Pertemuan kali ni memang susah dan amat susah nak berpisah sebab banyak perkara-perkara manis yang berlaku....

Paling best bila saya dapat ambil gambar curi bila dia salam mak dan ayah...Minta ampun ye Encik Cinta...
Banyak kenangan tercipta, bukan untuk dilupa. Tetapi untuk kita bersama, mengingati buat selamanya :)

"Saya akan berjaya dan bahagia"