Sunday, 24 July 2011

:: Tua sangat ke ?? ::

25 tu dah kira tua ke?? Memang patut kahwin ke kalau usia dah cecah 25?? Kat muka akan tumbuh garis-garis halus ke?? Ye saya dah 25 !!!!!! Tapi tak rasa pun macam 25.... TAPI orang-orang di sekeliling yang buat saya rasa dah 25..... Diorang jeles la tu... Konon-kononnya dah besar perangai pun kena macam usia 25.... Huh... Apa pun tak boleh....






Kenapa bila usia dah masuk 25 orang sibuk tanya pasal kahwin... Dalam syarat kahwin ada ke cakap umur 25, kena kahwin...Aiiiiii sangat tak paham dengan orang-orang sekarang..... Suka sangat ikut-ikut orang, ikut adat... Orang macam tu, dia pun nak macam tu... Lagi-lagi parents sekarang, anak orang macam tu, dia pun nak macam tu, tak pun kalau boleh nak lebih lagi... Perlu ke semua tu !!!!!! Sedikit tekanan di sini....


Ramai kot zaman sekarang yang kahwin lambat.... Bukan tak nak kahwin, tapi dah jodoh tu belum sampai. Nak buat macam mana. Kalau boleh tetapkan jodoh tu sendiri, sekarang juga nak kahwin.... Kahwin ni bukan macam main kahwin-kahwin masa budak-budak dulu....  Bunyi kompang " pang pang kopang kopang"   Lepas tu duduk, ada pulak kawan tabur daun-daun yang dah kena koyak kecil-kecil... Lepas tu main renjis-renjis.... Makanan pun daun-daun dengan bunga-bunga... Habis togel pokok bunga jiran sebelah rumah... Kalau setakat macam tu senang je la kan....


Bagi saya 25 tu kira macam permulaan yang baik lah kalau nak berumah tangga... Macam muda-muda lemak manis laaa... Tapi tak lah dikira macam dah terlalu lewat untuk kahwin... Belum TUA lagi.....


"Saya akan berjaya dan bahagia"

Wednesday, 13 July 2011

:: Barang Penting Saya ::

Kalau dah nama perempuan, mesti pergi mana-mana pun nak bawa handbag kan. Kadang-kadang dah macam pocket Doraemon dah. Semua ada. Itulah bagusnya perempuan. Sentiasa bersedia walau di mana pun berada. Pernah tak selongkar bag kawan-kawan perempuan kita.... Haaaa jangan terkejut, kalau rasa bag tu dah macam locker berjalan.....

Handphone dengan purse tu memang barang wajib yang dibawa. Ada duit xde duit tu belakang cerita. Purse tu  pun ada harga pe..Beli mahal-mahal, jadi kena bawa.... Lain-lain apa agaknya ye.... Barang penting yang memang kena ada dalam bag saya ialah.............



Losyen......Memang penting....Lagi-lagi kulit saya kategori kulit kering, kalau kat tempat air-cond memang perlu pakai losyen. Losyen ni memang best !!! Siapa-siapa kulit kering macam saya, cubalah.... Bau dia pun wangi je......

Lagi.......


Bedak Johnson baby.... Saya jenis yang sangat malas nak pakai compact powder...Pakai sekali je kat rumah sebelum keluar...Tu pun tengok keadaan, kalau rasa nak make-up, baru pakai compact powder... Lepas tu bila dah keluar mesti nak solat kan, lepas solat bedak Johnson lah yang saya pakai...

Lagi yang sangat penting !!!! Rasa macam serba salah kalau tak bawa....


Yeeeee lip ice..... Memang sangat penting... Kalau tak pakai, nanti bibir saya kering.... Ada madu tau... Memang sangat best... Pakai ni baru nampak fresh... Saya jenis yang tak gemar bergincu... Jadi lip ice teman untuk bibir saya....

Kalau keluar, mesti sure-sure lah makan kat luar punya. Nak bawa berus gigi dengan colgate macam mengada-ngada la pulak.... Nak senang makan lah gula-gula Halls...... Bagi mulut bau wangi sikit.... Tapi balik rumah, memang kena gosok gigi..... Kalau perut dah rasa sangat lapar, Halls pun boleh jadi alas perut....

Lain-lain barang botol air, sepet kuku, energy bar, dompet syiling, MP3 dan buku NOTA..... Semakin besar bag tu, maka semakin banyak lah barang yang akan disumbat...

"Saya akan berjaya dan bahagia"

Tuesday, 12 July 2011

:: Jom McD ::

McDonalds !!!!

Lapo nya perut !!!! Masalahnya sekarang perut lapo minta McDonalds. Tak ke mengada-ngada namanya ni... McDonalds tengah buat promotion ni. Beli satu percuma satu. Apa lagi jom lah serang Mcdonalds....



"I LOVIN' IT "


"Saya akan berjaya dan bahagia"

Friday, 1 July 2011

:: Cincin ::

Ramai kawan-kawan seperjuangan masa sekolah dan universiti dah tamatkan zaman bujang masing-masing. Ada yang dah dapat anak pun. Jodoh masing-masing kan... Tapi serius saya JEALOUS kot.... Cantik je tengok jari manis yang dah ada cincin...


Kenapa laa adat melayu banyak sangat perlukan cincin??? Mula-mula cincin merisik, orang cakap cincin merisik kena bagi cincin belah rotan. Lepas tu cincin tunang, nak lagi, cincin nikah.... Adoiiii baru tiga, kenapa tak cukupkan sepuluh jari terus... Baru meriah jari jemari tu...




Tak tahu laa ek, tapi bagi saya cukuplah sekadar satu cincin je.. Kalau saya, saya cuma nak cincin nikah... Cincin tu seperti SATU simbolik dalam perkahwinan.... Satu ye, bukan dua, bukan tiga... Cukup menandakan yang pemakai sudah dimiliki.... Tak ada siapa boleh masuk jarum lagi.... Tapi tu pendapat peribadi saya laa... Mungkin ramai yang tak setuju dengan pendapat ni, mak saya sendiri tak setuju.... 


Tapi apa ada kisah, saya yang nak pakai, jadi saya ada hak untuk berkata-kata... Kalau nak ikut hati semua orang, apa pun tak boleh....


"Saya akan berjaya dan bahagia"