Thursday, 14 March 2013

# Jeans Sleeveless Maxi Dress #

Saya baru nak berjinak-jinak dengan bidang perniagaan. Untuk permulaan, saya nak jual jeans sleeveless maxi dress yang cantik ini.

Tak tipu !! Serius memang cantik !! Saya pun ada 1..

Tapi saya pakai dengan cardigan laa kan. Barulah muslimah. Sesuai dipakai untuk pergi jalan2, pergi dinner, pergi shopping. Memang selesa sebab jeans dia lembut.

Bagi yang berminat:
Price : RM79 (including postage)
Measurements
Length : 132cm
Bust: 42cm
Hip:52cm
Suitable for size S/M

Kalau korang nak beli boleh email kat saya ye.
hunnyhana@yahoo.com




"Saya akan berjaya dan bahagia"

Wednesday, 13 March 2013

# Photobook RM10 je !! #

Sekarang ni memang tengah xde kerje nak buat. Jadi dok tekan-tekan, gesek-gesek mouse dekat mouse pad jelah kerja saya sekarang.. Sambil dalam hati berdoa cepatlah dapat posting jadi lecturer...Penat dah dok menanguk kat rumah ni...

Niat di hati memang bukan nak membebel...Mintak ampun ye :)

Haa tengah main-main dengan mouse ni, ntah macam mana saya terseacrh pasal photobook..Memang berbaloi-baloi bagi saya yang memang suka nak save bugdet..Kalau ada kawan-kawan yang nak cuci gambar tapi dengan harga yang berbaloi, saya syorkan pergi kat sini

Saya pun baru tau ada service macam ni kat pixajoy

Sekarang ni ada offer photobook rm 10 je !! Tapi kulit dia bukan hard cover, ala macam2 magazine tu..Cun jugak pe untuk simpan sendiri atau bagi hadiah..Kelass kau !!


Photobook 20 pages..Selalu harga rm60.. Sangat jimat.. Apa yang best lagi FREE SHIPPING !!

Offer ni untuk new member sahaja. So, kalo korang dah join tapi nak beli lagi, pandai-pandailah daftar nama kakak, adik, suami, tunang ke sape-sape pon boleh :)

Lepas dah join & beli offer ni korang valid utk join lucky draw.
Ada macam2 hadiah..Mana tau rezeki korang kan...

Selamat berfikir dan membeli ye..Grab, jangan x grab !!

Untuk pengetahuan offer  ni dari 1 March sehingga 30 April 2013 sahaja tau!



"Saya akan berjaya dan bahagia"

Monday, 21 January 2013

:: Wanita ::

Saya seorang wanita... Bukan kanak-kanak lagi.. Bukan gadis remaja..

Terima kasih KRU untuk lagu ni buat semua wanita di dunia..

Sudah jadi salah satu lagu peveret saya !!

Tak semua lelaki boleh memahami hati wanita. Wanita sangat misteri. Kadang-kadang apa yang dikatakan tidak oleh mulut seorang wanita, sebenarnya jauh di sudut hati mereka adalah ya. Lelaki perlu belajar dari body language dan getar suara yang dilafazkan untuk lebih memahami setiap kata dan ucapan wanita...

Kepada suami, ayah, anak lelaki, abang dan kawan lelaki....

Belajarlah untuk menghargai isteri, anak perempuan, adik perempuan, dan kawan perempuan anda...

Saya bangga menjadi seorang WANITA :)




Di sebalik semua lelaki di dunia
Pastinya didukung seorang wanita
Dia berkorban untuk
Memberi yang mampu 
Demi insan yang disanjung dalam hidup



Tatang hatinya bagai permata
Luangkan masa untuk bersama
Bilang padanya kau sayangkan dia
Sepenuh jiwamu



Tenangkan hatinya bila resah 
Setia didalam ceria dan gundah 
Itulah saja balasan diminta
Seorang wanita



Senyumannya mampu mengubati pilu
Ketika dunia tak kelihatan indah
Wajahnya yang ayu 
Menenangkan kalbu
Jgn kau hampakan cintanya yang tulus



Itulah dia seperti dia menyelimutmu
Itulah saja balasan diminta
Seorang Wanita





"Saya akan berjaya dan bahagia"

Monday, 26 November 2012

:: Sikit je lagi !!! Berusahalah.. ::

Diam tak diam dah nak masuk bulan 12. Bermakna sudah hampir nak masuk tahun 2013 !! Cepat masa oiiiii. Bermakna tinggal lagi 2 bulan untuk saya habiskan Master saya.. Saat-saat genting, huru-hara, kelam-kabut, akan saya harungi. Doakan saya dapatkan habiskan Master tepat pada masanya.


Yewwww.. Banyak kerja perlu disiapkan. "Hana, jangan terhegeh-hegeh, buat kerja kena cepat dan pantas!!"

Saya nak dapatkan Sarjana Pendidikan Teknik dan Vokasional !!







"Saya akan berjaya dan bahagia"

Thursday, 22 November 2012

:: We're Engaged ::

Alhamdulillah, setelah 3 tahun 8 bulan 5 hari, kami kenal dan bercinta kini kami sudah bertunang !! Yeay !!!! Orang cakap kalau bertunang ni darah manis. Apa maksud darah manis sebenarnya??  Ada yang saya baca maksudnya si darah manis perlu di kuarantinkan daripada merayap tak tentu hala supaya berseri masa naik pelamin. Ada yang yang cakap banyak unsur-unsur jahat akan mendekati pasangan yang berdarah manis. Syaitan tak suka bila mendapat tahu ada pasangan Adam dan Hawa akan disatukan.

Apa -pun saya berdoa kepada Nya agar tiada perkara buruk berlaku diantara kami berdua...

Alhamdulillah, dua wanita penting dalam majlis ini. Sayang kamu semua.




Persiapan bertunang boleh dikatakan semuanya saya DIY. Kami sepakat untuk gunakan gubahan bunga segar sebab for me fresh flower lagi-lagi rose, memang sangat memberi makna romantik. Kami berdua membeli bunga segar di kedai bunga Floristika, di Bangsar. Nak cakap murah, memang murah, cuma kami sampai lewat petang, jadi banyak bunga dah habis...Huhuhuhu..

Jadi kepada B2B, kalau nak beli bunga kena datang awal2 pagi, bunga pun masih segar lagi.

Pelamin pun saya DIY dengan emak saya yang memang patut dianugerahkan multiskil person. Saya lebih suka benda yang simple dan sweet, jadi kami memang buat pelamin ala-ala sweet gitu.

Alhamdulillah, saya bersyukur kerana dipertemukan dengan kamu Encik Tunang. Semoga perjalanan untuk sampai ke alam berumahtangga akan dipermudahkan olehNya. Doakan kami. L.oV.e



"Saya akan berjaya dan bahagia"

Thursday, 16 August 2012

:: Kerja sangat banyak ::

I have a lots of work. Dalam hati dah keriangan nak balik cuti Raya, TAPI !!! kerja tak siap lagi. Hadoiii, inilah akibatnya suka buat kerja last minute, suka tangguh2. Kan dah menyusahkan diri. Banyak kali dah remind diri sendiri but still dengan perangai kemalasan itu. Sekarang kena tambahkan sikap kerajinan sebab memang perlu siapkan sebelum Raya..

Nak tengok meja saya yang sangat messy (bukti yang saya memang banyak kerja)


Setiap kali kelas mesti kena tulis dalam buku ni. Jadual saya, hari2 ada kelas, bermakna, hari2 lah kena tulis dalam buku ni. Tutorial pun tak bertanda lagi..




Penuh dah satu meja dengan barang-barang.



Kelas ganti !! Student mesti tak suka dengan perkara ini. Tapi saya terpaksa juga buat sebab tanggungjawab. Mood raya, tapi kelas tetap dijalankan. Dulu masa jasi student selalu merungut kalau lecturer nak buat class ganti. "Sir, tak yah laa sir. kitorang baca sendiri boleh?" Wahh, sekarang diri sendiri alami benda yang sama. baru sekarang rasa kesedaran tentang tanggungjawab lecturer ni. 

Monday, 13 August 2012

:: Saya Pensyarah Pelatih ::


Sudah masuk minggu ke-5 saya bergelar seorang pensyarah pelatih di Politeknik Melaka. Selangkah lagi untuk saya capai cita-cita saya sebagai Pensyarah yang baik hati :) Masa mula2 memang kegigilan suara dan tangan amat mudah untuk dilihat. Mesti student dapat kesan tu.. Hahahahaha..

Saya kena mengajar 3 subjek, jadi bermakna 3 kelas. Student DPI1A, DAT2B dan DPI5A. Alhamdulillah, student saya semuanya dengar cakap (walaupun tak semua), tapi kena puji juga biar mereka termotivate. Subjek yang saya kene ajar memang sumpah, saya tak pernah belajar masa degree dulu !!

* customs practices
* Occupational safety and health
* polibreged (subjek koko)

Mau tangan tak menggigil masa mula2 mengajar. Ntah student faham ke tak saya ajar. Tapi bila tanya semua cakap FAHAM CIK. Alhamdulillah, lega hati..

Part yang saya suka bila tengok student jawab soalan kuiz. Teringat masa zaman jadi student dulu. Macam-macam cara buat masa nak tiru biar lecturer tak nampak. Sampai sekarang pun ada student yang buat macam saya buat....................... Pura-pura cakap sorang (ala2 tengah berfikir) padahal nak cover baru lepas tanya kawan sebelah jawapan... Hahahahaha, lawak... Ada yang bisik2. Ingat saya tak nampak ke? Tapi saya kan pensyarah yang baik hati...Buat2 tak nampak jelah.. Saya faham semua tu.. Student akan buat benda yang sama bila terdesak :)

Doakan saya untuk menjadi seorang pensyarah yang baik hati :)


"Saya akan berjaya dan bahagia"