Thursday, 29 September 2011

:: Saya seorang Perempuan ::


Bangga tak jadi perempuan?? Mestilah bangga sebab "Ladies first" :) Kalau pergi mana-mana mesti perempuan diberi perhatian dulu.. Especially kalau time nak naik bus lah, mesti jejaka-jejaka yang baik hati bagi perempuan naik dulu...Ohhhh so sweet.....Walaupun badan jejaka tu dah bukan sweet lagi, dah sour rasanya, tapi sebab keprihatinan dia terhadap kami, mereka tetap sweet....

Tapi perempuan cepat merajuk, cepat cemburu, cepat menangis, cepat marah, cepat sensitif, cepat sakit, cepat penat...Yang cepat semua kami...Tapi sekurang-kurangnya kami CEPAT... :) Kami tak lambat...." Siapa cepat dia menang " Ohhhh baru hari ni saya perasaan tau...Ini memang kebanggaan ni....Jadi kami memang sentiasa menang !!!

Dulu-dulu masa zaman kanak-kanak, selalu cakap susahnya jadi perempuan....Nak kena ikat rambut, nak kena pakai bedak lepas mandi, kalau nak main, kena main kat rumah je...Budak-budak lelaki seronok sakan main bola kat padang...Kami yang perempuan main masak-masak jelah...Kalau pergi jalan mesti tangan kena pimpin, tengok budak lelaki dengan berlagaknya diorang melangkah berlari ke sana sini....Masa tu memang hati membuak-buak nak jadi macam budak lelaki....Konon-konon jelah...Kalau dah perempuan, ubah ikut mana pun tetap perempuan....

Bila dah besar sikit, pertumbuhan hormon berlaku...Perempuan juga yang ketara..Macam-macam yang berubah....Daripada pakai baju sehelai, dah kena pakai baju dua jenis...Tapi saya bangga sebab perbelanjaan untuk perempuan lebih banyak daripada lelaki...hahahahaha itu pun nak bangga juga ke....Paling best setiap bulan dapat cuti honeymoon...Ohhhh betapa beruntungnya perempuan ni kan... :) Yang lelaki jangan cemburu....

"Saya akan berjaya dan bahagia"

No comments: