Wednesday, 13 July 2011

:: Barang Penting Saya ::

Kalau dah nama perempuan, mesti pergi mana-mana pun nak bawa handbag kan. Kadang-kadang dah macam pocket Doraemon dah. Semua ada. Itulah bagusnya perempuan. Sentiasa bersedia walau di mana pun berada. Pernah tak selongkar bag kawan-kawan perempuan kita.... Haaaa jangan terkejut, kalau rasa bag tu dah macam locker berjalan.....

Handphone dengan purse tu memang barang wajib yang dibawa. Ada duit xde duit tu belakang cerita. Purse tu  pun ada harga pe..Beli mahal-mahal, jadi kena bawa.... Lain-lain apa agaknya ye.... Barang penting yang memang kena ada dalam bag saya ialah.............



Losyen......Memang penting....Lagi-lagi kulit saya kategori kulit kering, kalau kat tempat air-cond memang perlu pakai losyen. Losyen ni memang best !!! Siapa-siapa kulit kering macam saya, cubalah.... Bau dia pun wangi je......

Lagi.......


Bedak Johnson baby.... Saya jenis yang sangat malas nak pakai compact powder...Pakai sekali je kat rumah sebelum keluar...Tu pun tengok keadaan, kalau rasa nak make-up, baru pakai compact powder... Lepas tu bila dah keluar mesti nak solat kan, lepas solat bedak Johnson lah yang saya pakai...

Lagi yang sangat penting !!!! Rasa macam serba salah kalau tak bawa....


Yeeeee lip ice..... Memang sangat penting... Kalau tak pakai, nanti bibir saya kering.... Ada madu tau... Memang sangat best... Pakai ni baru nampak fresh... Saya jenis yang tak gemar bergincu... Jadi lip ice teman untuk bibir saya....

Kalau keluar, mesti sure-sure lah makan kat luar punya. Nak bawa berus gigi dengan colgate macam mengada-ngada la pulak.... Nak senang makan lah gula-gula Halls...... Bagi mulut bau wangi sikit.... Tapi balik rumah, memang kena gosok gigi..... Kalau perut dah rasa sangat lapar, Halls pun boleh jadi alas perut....

Lain-lain barang botol air, sepet kuku, energy bar, dompet syiling, MP3 dan buku NOTA..... Semakin besar bag tu, maka semakin banyak lah barang yang akan disumbat...

"Saya akan berjaya dan bahagia"

No comments: