Thursday, 10 March 2011

:: Doa ketika menghadiri interview ::

Interview... Apa yang kita perlu buat kalau dapat interview??? Semestinya kita akan prepare tentang soalan2 yang bakal ditanya, sijil2 disusun dengan rapi, pakaian yang paling kemas, make-up segala bagai, dan job scope jawatan tersebut.


Kat sini saya nak kongsi doa ketika menghadiri temuduga yang diperolehi dari Dr Hj Fadzilah Kamsah dalam rancangan "Bersama Dato". Artikel ni pun saya terbaca di blog Mr.Kerro.


Sebelum masuk bilik temuduga, baca :


1. Al-Fatihah

2. Ayat Kursi

3. Ayat 1000 dinar

4. Akhir sekali baca zikir "Ya Aziz, Ya Jabbar, Ya Mutakabbir"


Selebihnya kita bertawakal pada Allah. Kalau itu memang rezeki kita, InsyaAllah pekerjaan itu milik kita. Sekiranya bukan rezeki kita, Allah maha mengetahui yang mana terbaik untuk kehidupan kita.


Semoga berjaya !!!


"Saya akan berjaya dan bahagia"



2 comments:

SHAREH said...

hana ade interview ke???hehe...

hanafeah ab rahman said...

Aah...28/3 ni...interview pegawai pendidikan dh41...sgt tkt sebenarnya....