Thursday, 17 February 2011

:: Terpaksa, tertekan ::

Stress........Stress !!!

Hari2 mesti stress... Bukan stress pasal kerja tapi stress sebab orang di tempat kerja... Saya tak kisah kalau penat sebab kerja banyak. Tapi penat sebab nak layan dan dengar karenah orang !!! Padahal bukan boss pun, tapi lagak dan gaya memerintah kalah boss...Semua dia yang betul, semua perlu dengar arahan dia. Sampai menangis kalau nak menegakkan yang betul. Memang cabaran betul...

Hari ini kena membebel dengan dia sebab 2x pergi toilet... Kalau membebel kejap boleh tahan lagi. Ni sampai 15 minit berdiri sebelah dia dengar dia membebel... Dah macam ayah paling tiri dah ni. Memang dah tahap paling maksimum kesabaran ni. Ingat pergi toilet tu suka2. Eeeeeeee sangat tak faham dengan orang macam tu !!!
Sangat stress...

Masa rehat nak berborak-borak dengan akak kat sebelah pun tak boleh...Dia suruh tidur. Dah la masa kerja tak boleh buka mulut... Masa rehat pun kena senyap. Siap bagi arahan suruh tidur. Saya punya masa rehat, suka hati laa nak bikin apa pun... Eeee orang tua ni memang dah sangat melampau !!! Poyo je lebih!!!
Bila dia berborak kuat2 boleh laa pula.

Pen jatuh, pensil jatuh, buku jatuh...Mesti panggil "Hana......." sambil tangan tunjuk ke arah barang yang jatuh tu... Bukan nak cakap tolong ambilkan ke... Dia ingat saya ni kerja part time bibik dia ke??? Tak beradap langsung. Nama je orang tua... Tak ada sivik !!!

Dia sangat JAHAT !!! Tak suka.....


"Saya akan berjaya dan bahagia"



No comments: